24 maja 2014

Domowy Baileys

Przedstawiam dziś przepis na domową wersję Baileys'a. Dla mnie jest to idealny dodatek do weekendowej kawki :)
Składniki:

  • 250 ml whisky
  • 250 ml śmietany 30%
  • 400 g kajmaku
  • 50 ml bardzo mocnej kawy
  • Kilka kropel aromatu wanilinowego

Podgrzałam kajmak razem ze śmietaną, żeby masa stała się trochę rzadsza.
W dzbanku wymieszałam whisky, kawę, masę kajmakową ze śmietanką i aromat wanilinowy. Mieszałam, aż składniki się połączyły. Uprzedzam: dłuuugo mieszamy ;) Przelałam przez sitko do butelek. Gotowe :)
Na zdjęciu w tle widać Baileys'a o smaku biszkoptów. Jeśli znajdziecie taki na półce w sklepie, koniecznie włóżcie go do koszyka :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz