400 ml mleka wlałam do garnuszka, wsypałam 4 łyżki otrąb owsianych i
zaczęłam podgrzewać. Kiedy mleko i otręby się zagotowały, pogotowałam
jeszcze ok 2 minuty i wlałam 100 ml mleka z rozmieszanym budyniem
waniliowym (proszek) i 4 łyżeczkami cukru. Pogotowałam waniliową
owsiankę jeszcze ok. minuty. Wlałam gorącą do miseczki, na to wysypałam
zimne jagody. Owsianki nie mieszamy z owocami, aby nie zmieszały się ich
temperatury. Ciepło i słodycz waniliowej owsianki wspaniale współgrają z
zimnem i kwaskowatością jagód.
|
zdjęcie jest moje, ale pochodzi z serwisu smaker.pl |
Świetne są takie słodki owsianki z dodatkiem kwaśnych owoców, ale nabrałam ochoty na jagody! ;)
OdpowiedzUsuńzapraszam do udziału w akcji "dobra owsianka nie jest zla " więcej szczegółów na durszlaku --> http://durszlak.pl/akcje-kulinarne/dobra-owsianka-nie-jest-zla
OdpowiedzUsuń