23 kwietnia 2014

Zupa a'la gulaszowa

Na niewielką ilość gorącego oleju rzepakowego wrzuciłam 80 dag łopatki wieprzowej pokrojonej w kosteczkę. Kiedy mięso się ścięło, dodałam 2 posiekane cebule, czerwoną paprykę pokrojoną w kosteczkę, łyżkę słodkiej mielonej papryki, 2 marchewki, chilli,  tymianek i sól do smaku. Dusiłam do miękkości mięsa co jakiś czas podlewając wodą.

Do osobnego garnka wlałam 3 litry wody, dodałam 2 pietruszki, pół dużego selera, 4 ziela angielskie i 2 liście laurowe. Gotowałam godzinę.

Na niewielkiej ilości oleju zrumieniłam kilogram pieczarek pokrojonych w ćwiartki.

Na koniec wszystko połączyłam w garnku z wywarem z pietruszki i selera, dodałam krojone pomidory z puszki, puszkę czerwonej fasoli i garść natki pietruszki.

1 komentarz:

  1. Wygląda smakowicie. Bardzo lubię tego typu dania! :) Pozdrawiam słonecznie.

    OdpowiedzUsuń