11 lutego 2013

Sałatka z pomarańczą i orzechami

Kupiłam mix sałat z rukolą. Do sałatki użyłam 100 g sałat. Pół małej, czerwonej cebuli pokroiłam w cienkie półtalarki. Pomarańczę okroiłam ze skórki. Z obranego owocu wykroiłam cząstki pomarańczy bez błonek. Każdą z cząstek przekroiłam na pół. Grubo posiekałam włoskie orzechy. Składniki ułożyłam luźno w salaterce.
Czas na dressing: 3 łyżki oliwy, 1 łyżkę płynnego miodu, 1 łyżeczkę musztardy i szczyptę soli wymieszałam i polałam sałatkę.

Przepis pochodzi z bloga Fabryki Smaku.



2 komentarze:

  1. Miodowy vinaigrette jest najlepszy na świecie! Z takim dressingiem najprostsza sałatka staje się obłędnie pyszna :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Pyszna i lekka:)

    OdpowiedzUsuń