18 lutego 2013

Miodowa owsianka z bananem

Do 200 ml mleka wsypałam 5 łyżeczek otrąb owsianych. Pogotowałam ok. 3 minuty i zdjęłam z ognia do ostygnięcia. Kiedy owsianka była chłodniejsza, dodałam łyżeczkę miodu i banana pokrojonego w plasterki. Posypałam cynamonem.

6 komentarzy:

  1. Z pięciu łyżeczek otrąb?. Ja zawsze robię z 5 łyżek, ale płatków;).

    OdpowiedzUsuń
  2. ja też robię z płatek owsianych , 5 łyżek ;D
    takie śniadanie sa najlepsze ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Byłam kiedyś na diecie Dukana, a na niej je się otręby owsiane, nie płatki. I tak mi zostało :)

    OdpowiedzUsuń
  4. O proszę, muszę spróbować takiej 'owsianki' z samych otrębów :3

    OdpowiedzUsuń