1 lutego 2013

Bananowe racuszki

2 banany, pełną szklankę mleka, jajko, łyżeczkę cukru wanilinowego i 2 łyżki cukru zmiksowałam blenderem. Do tak zmiksowanej masy mieszając, dodawałam przesianą mąkę, aż uzyskałam konsystencję gęstej śmietany. W międzyczasie dodawania mąki, dodałam na czubku łyżeczki proszek do pieczenia. Ciasto wylewałam małymi porcjami na gorący olej i smażyłam chwilę z obu stron, aż placuszki się zrumienią.
Efekt końcowy. Pycha!!!
Zamiast zblendowanego banana do ciasta można dodać starte jabłko i cynamon.

3 komentarze:

  1. ja robiłam zawsze tradycyjne z jabłkami, ale bananowe też smaczne :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Wyglądają bardzo apetycznie i pewnie tak smakują :)) Muszę je niebawem przygotować. Świetny pomysł!!

    OdpowiedzUsuń