28 października 2013

Mintaj z piekła rodem

Na gorący olej wrzuciłam posiekaną dużą cebulę. 5 filetów mintaja pokroiłam na mniejsze części i osoliłam. Kiedy cebula się zeszkliła, ułożyłam na niej kawałki ryb, oprószyłam słodką mieloną papryką i przykryłam patelnię pokrywką.
W kubeczku dokładnie wymieszałam 150 ml białego wytrawnego wina, 2 łyżki koncentratu pomidorowego, pół łyżeczki harissy (można zastąpić chilli) i 50 ml śmietany 30%. Po 3 minutach duszenia ryby wlałam sos na patelnię i bez przykrycia gotowałam około 8 minut. 
Podałam z ryżem.


2 komentarze:

  1. Piekielna kuchnia Pani Dorotki:), sosik wygląda prześlicznie:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Super wyglądają, z chęcią bym zjadła :)
    Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń