14 sierpnia 2012

Naleśniki meksykańskie

Pół kilograma karkówki pokroiłam w kostkę (1cm x 1cm) i wrzuciłam na oliwę. Podsmażyłam ze wszystkich stron, aby mięso zbrązowiało i dodałam 2 pokrojone cebule i 5 ząbków czosnku, osoliłam. Po kilku minutach dodałam pokrojoną w drobne kawałki paprykę czerwoną i pomidora, obsypałam ostrą papryką, wlałam (opcjonalnie) 2 łyżeczki octu balsamicznego pomidorowego. Podłałam wodą i dusiłam ok 40 minut. Po tym czasie dodałam 1/3 puszki kukurydzy i 1/3 puszki czerwonej fasoli. Sos się chwilę pogotował i był na tyle gęsty, ze nie musiałam zagęszczać. 
Usmażyłam naleśniki: mąka + mleko + jajko + szczypta soli + łyżka oleju.
Na gotowe naleśniki nałożyłam farsz meksykański, zawinęłam w rulonik, obsypałam tartym żółtym serem i wstawiłam do piekarnka na ok 8 minut. 
 

2 komentarze:

  1. no takie naleśniczki na bogato ;)

    Pozdrawiam i zapraszam do siebie ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Pysznie:) lubię naleśniki z wytrawnym farszem.

    OdpowiedzUsuń