20 sierpnia 2012

Bananowe placuszki

2 banany, pełną szklankę mleka, jajko, łyżeczkę cukru wanilinowego i 2 łyżki cukru zmiksowałam blenderem. Do tak zmiksowanej masy mieszając, dodawałam przesianą mąkę, aż uzyskałam konsystencję gęstej śmietany. W międzyczasie dodawania mąki, dodałam na czubku łyżeczki proszek do pieczenia, którego nie można bezpośrednio wsypać do masy, tylko najpierw wymieszać z łyżką mąki. Ciasto wylewałam małymi porcjami na gorący olej i smażyłam chwilę z obu stron, aż placuszki się zrumienią. 
Efekt końcowy. Pycha!!!

2 komentarze:

  1. Uwielbiam! Jedne z najlepszych placków.

    OdpowiedzUsuń
  2. Przypominają mi się smaki dzieciństwa :) Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń