Fantastyczny kalafiorek w nowej odsłonie.
Kalafiora ugotowałam w osolonej wodzie z 0,5 łyżeczki cytryny. Czas gotowania: 8 minut. Pozostawiłam do ostygnięcia.
W kubeczku wymieszałam 250 ml naturalnego jogurtu, 4 łyżki majonezu Kieleckiego, garść posiekanej natki pietruszki i posiekanego koperku.
Sosem polałam kalafiora i dokładnie wymieszałam. Polecam odłożyć sałatkę na 30 minut do lodówki - wtedy smakuje najlepiej!
Za przepis dziękuję wyjątkowej "cioci Ani"!
widzę, że jesteś miłośniczką kalafiora :D
OdpowiedzUsuń"0,5 łyżeczki cytryny" - dlaczego?
OdpowiedzUsuńżeby kalafior był bielutki
OdpowiedzUsuńpolecam wersję z surowym kalafiorem - sos ten sam tylko trzeba dodać czosnek i cytrynę :)
OdpowiedzUsuń