Na niewielką ilość gorącej oliwy z oliwek wrzucić pokrojone w cienkie paseczki
4 plasterki polędwicy sopockiej. Smażyć, aż się delikatnie przyrumieni. Następnie
dodać pół drobno posiekanej cebuli. Kiedy cebula się zeszkli, wcisnąć 2 ząbki
czosnku. Po około 30 sekundach smażenia dodać na patelnię trochę natki
pietruszki i wrzucić odcedzony, gorący makaron. W międzyczasie w kubeczku
wymieszać 100 ml śmietany 30%, 1 żółtko, starty żółty ser i odrobinę soli.
Należy ostrożnie dozować sól, ponieważ wędlina, która w tym czasie się smaży na
patelni, jest już wystarczająco słona. Wyłączyć gaz pod patelnią, odczekać
około 30 sekund, wlać biały sos i energicznie wymieszać składniki. Od razu
podawać.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz