22 maja 2012

Sałatka - świetna do grilla

Sałatka akurat na Euro - w patriotycznych kolorach.
Pokroiłam w małą kosteczkę paprykę czerwoną, rzodkiewkę, ser feta, cebulkę i pomidora. Do tego wkroiłam szczypior. Jeśli mamy ostre rzodkiewki, cebuli należy dać mniej. Całość polałam łyżką oliwy i tak wymieszałam, aby kawałeczki sera delikatnie oblepiły warzywa.

3 komentarze:

  1. Z miłą chęcią zjadłabym taką sałatke na grillu/pikniku . pyszności!
    pozdrawiam ciepło,
    szana,
    www.gastronomygo.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  2. wygląda bosko :) na pewno niedługo zrobię!

    OdpowiedzUsuń
  3. Pogoda dopisuje, sezon grillowy trwa, oby więcej takich przepisów, ja tylko zamiast sera feta używam sera typu Bałkańskiego z Lidla, jest trochę delikatniejszy.

    OdpowiedzUsuń