27 marca 2012

Tagliatelle w sosie pomidorowym z gorgonzolą

Na gorącą oliwę wrzuciłam posiekaną cebulę. Kiedy się zeszkliła wycisnelam 4 ząbki czosnku i podsmażyłam ok. pół minuty. Po tym czasie dodałam 2 puszki pomidorów, oregano, paprykę mieloną slodką, pół łyżeczki cukru i sól. Dusiłam ok. 5minut, po czym dodałam 200g gorgonzoli. Ser się szybko rozpuszcza, więc już po chwili sos był gotowy.
Podałam z tagliatelle.

1 komentarz:

  1. Zapraszam do dodania przepisu do konkursu "Makarony Świata". Wszystkie informacje są na moim blogu: http://nietylkopasta.blogspot.com/p/konkurs.html. Możesz dodać przepis za pomocą akcji na Durszlaku, nie zapomnij jednak o wklejeniu banerka akcji!

    OdpowiedzUsuń