Składniki:
- ćwiartka kurczaka
- 700 g kwaszonej kapusty
- 700 g upieczonej dyni
- 2-3 pomidory malinowe
- 2 marchewki
- 2 pietruszki
- pół selera
- 2 cebule
- 2 ząbki czosnku
- natka pietruszki
- łyżka estragonu
- łyżka słodkiej mielonej papryki
- ostra papryka wg upodobań
- sól, pieprz
Do 4 litrów wody wrzuciłam kurczaka, marchewkę, pietruszkę korzeń i natkę, selera, posiekane cebule i czosnek. Gotowałam 1,5 godziny. Po tym czasie dodałam dynię pokrojoną w kostkę. Na niewielkiej ilości oleju podsmażyłam pokrojoną kapustę kwaszoną z papryką słodką, ostrą i estragonem. Kiedy kapusta się przesmażyła, dodałam pomidory pokrojone w kostkę i smażyłam, aż się rozpadły. Gotowe dodałam do zupy. Osoliłam i opieprzyłam do smaku. Z kurczaka oddzieliłam mięso i dodałam je do zupy. Gotowe!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz