21 kwietnia 2013

Wielowarzywne curry

Kilogram karkówki pokroiłam w kostkę. Wrzuciłam do rondla na gorący olej rzepakowy. Smażyłam 2-3 minuty. Po tym czasie dodałam dużą posiekaną cebulę. Podsmażyłam do zeszklenia cebuli i dodałam pół kilograma pieczarek pokrojonych w plasterki. Przykryłam rondel pokrywką i dusiłam do miękkości mięsa, co jakiś czas podlewając wodą. Na koniec dodałam 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego i puszkę groszku konserwowego. Osoliłam i opieprzyłam do smaku. Zagęściłam mąką.



4 komentarze:

  1. bardzo lubię takie dania :) super wygląda

    OdpowiedzUsuń
  2. kocham takie bełty warzywne! wygląda bosko!

    OdpowiedzUsuń
  3. http://dusia-gotuje.blogspot.com/2013/04/konkurs.html
    zapraszam do konkursu !!!! :)

    OdpowiedzUsuń