12 marca 2013

Imprezowe wino

Do 2 litrów czerwonego półsłodkiego wina dodałam 4 goździki, płaską łyżeczkę cynamonu, 2 ziela angielskie (tak, tak, ziele angielskie to wbrew pozorom przyprawa także do win), czubatą łyżkę miodu, sok z połowy pomarańczy i plasterki z pozostałej części pomarańczy. Odstawiłam do lodówki na 3 godziny.



2 komentarze:

  1. Ostatnio robiłam winko grzane, ale dla mnie to nowość aby dodać ziele angielskie, na pewno następnym razem wypróbuję :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Powąchaj ziele angielskie z zamkniętymi oczami - przekonasz się, ze pachnie jak przyprawa do grzańca. Ziele angielskie jest naprawdę dodawane do tego typu gotowych przypraw :) Na potwierdzenie odsyłam pod ten adres http://prymat.pl/produkty/smak-tradycji/przyprawa-do-grzanego-wina-i-piwa :)

      Usuń