17 czerwca 2013

Bananowy mus z migdałami

Idealny deser na upalne lato.
Do pojemnika do miksowania wrzuciłam pokrojonego banana, 200 ml jogurtu greckiego, kilka kropel aromatu wanilinowego i łyżeczkę miodu. W młynku do kawy drobno zmieliłam 10 migdałów. Dodałam do jogurtu. Składniki należy miksować blenderem wtłaczając jak najwięcej powietrza, aby utworzyły jednolity, lekki mus. Odstawić do lodówki na minimum godzinę.
Gotowy mus posypać lekko zmielonymi migdałami.

7 komentarzy:

  1. Ja kiedyś miksowałam z serkiem wiejskim i też wyszło smaczne ;D

    OdpowiedzUsuń
  2. Takie musy to najlepsze desery i śniadania w upalne dni :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Uwielbiam takie pyszne musy ale wolę je w wersji z serem białym i odrobiną jogurty, wychodzą dużo bardziej gęste :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Ach, te banany, same pyszności z nich wychodzą :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Lubię takie desery bez względu na porę roku:)

    OdpowiedzUsuń
  6. Zdrowo i ta pyszna posypka! Muszę wypróbować:)

    OdpowiedzUsuń