3 października 2012

PomiDORO

Skąd nazwa? Potrawa jest mocno pomidorowa, a druga część od mojego imienia :)
Na gorącą patelnię wlałam olej ze słoiczka z suszonych pomidorów. Należy wlać go trochę więcej, niż tylko do smażenia, ponieważ w gotowym daniu pysznie otula makaron. Na gorący olej wrzuciłam grubo pokrojone pieczarki i osoliłam. Po 5 minutach dodałam cebulę pokrojoną w piórka. Kiedy cebula się zeszkliła wrzuciłam pokrojone w wąskie paseczki suszone pomidory i pierś kurczaka pokrojoną w małą kostkę. Dusiłam, aż kurczak był gotowy. Na koniec dodałam garść zielonej pietruszki. Połączenie tych składników smakuje GENIALNIE! 
W dniu 10.11.2011 przepis wyróżniony tytułem "Danie dnia" na www.smaker.pl

1 komentarz: