5 września 2012

Mielona karkówka w sosie pomidorowym z paprykową nutką

40 dag karkówki zmieliłam i wrzuciłam na gorącą oliwę z oliwek. Smażyłam, aż mięso nabrało brązowego koloru, dodałam 2 posiekane cebule, osoliłam, opieprzyłam i smażyłam 5 minut. Po tym czasie wkroiłam 1/3 czerwonej papryki i wsypałam dużą szczyptę papryki mielonej słodkiej i ostrej. Dusiłam pod przykryciem ok 10 minut, a następnie dodałam pokrojone 4 pomidory, 4 ząbki czosnku i oregano. Dusiłam ok 10 minut, aż pomidory były miękkie.
Podałam z makaronem penne.

2 komentarze:

  1. mm wygląda przesmakowicie ;)

    Pozdrawiam i zapraszam do siebie ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ale pychota, jutro wybieram się do lidla, bo mają być duże obniżki, na pewno kupię składniki na to pyszne danie:)

    OdpowiedzUsuń