28 sierpnia 2012

Kurczak w winie

2 udka kurczaka obsypałam białym pieprzem, gałką muszkatołową, ostrą papryką i solą. Odłożyłam na godzinę do lodówki. Po tym czasie podsmażyłam je na oleju. Po około 8 minutach wlałam szklankę wytrawnego wina i dusiłam godzinę. Mniej więcej na 20 minut przed końcem duszenia zdjęłam pokrywkę, aby odparował nadmiar wody.
Podałam z kluskami śląskimi.

3 komentarze:

  1. Z przyjemnością nominowałam Twój blog do Versatile Blogger Award, zapraszam tutaj:
    http://kuchnia-domowa-ani.blogspot.com/2012/08/versatile-blogger-award.html

    OdpowiedzUsuń
  2. mm musiało być to przepyszne? a jakie wino użyłaś? czerwone czy białe ?

    Pozdrawiam i zapraszam do siebie;)

    OdpowiedzUsuń