Pół kilograma karkówki pokroiłam w kostkę (1cm x 1cm) i wrzuciłam na
oliwę. Podsmażyłam ze wszystkich stron, aby mięso zbrązowiało i dodałam 2
pokrojone cebule i 5 ząbków czosnku, osoliłam. Po kilku minutach
dodałam pokrojoną w drobne kawałki paprykę czerwoną i pomidora,
obsypałam ostrą papryką, wlałam (opcjonalnie) 2 łyżeczki octu
balsamicznego pomidorowego. Podłałam wodą i dusiłam ok 40 minut. Po tym
czasie dodałam 1/3 puszki kukurydzy i 1/3 puszki czerwonej fasoli. Sos
się chwilę pogotował i był na tyle gęsty, ze nie musiałam zagęszczać.
Usmażyłam naleśniki: mąka + mleko + jajko + szczypta soli + łyżka oleju.
Na gotowe naleśniki nałożyłam farsz meksykański, zawinęłam w rulonik,
obsypałam tartym żółtym serem i wstawiłam do piekarnka na ok 8 minut.
no takie naleśniczki na bogato ;)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam i zapraszam do siebie ;)
Pysznie:) lubię naleśniki z wytrawnym farszem.
OdpowiedzUsuń