Skąd nazwa? Potrawa jest mocno pomidorowa, a druga część od mojego imienia
Na gorącą patelnię wlałam olej ze słoiczka z suszonych pomidorów.
Należy wlać go trochę więcej, niż tylko do smażenia, ponieważ w gotowym
daniu pysznie otula makaron. Na gorący olej wrzuciłam grubo pokrojone
pieczarki i osoliłam. Po 5 minutach dodałam cebulę pokrojoną w piórka.
Kiedy cebula się zeszkliła wrzuciłam pokrojone w wąskie paseczki suszone
pomidory i pierś kurczaka pokrojoną w małą kostkę. Dusiłam, aż kurczak
był gotowy. Na koniec dodałam garść zielonej pietruszki. Połączenie tych
składników smakuje GENIALNIE!
W dniu 10.11.2011 przepis wyróżniony tytułem "Danie dnia" na www.smaker.pl
Suszone pomidorki i penne:) Genialne !
OdpowiedzUsuń