Polska kuchnia fusion: pyszne połączenie kapuśniaku i grzybowej.
Do wody wrzuciłam żeberka. Kiedy woda się zagotowała, dodałam pokrojoną marchewkę, posiekaną natkę pietruszki, poszatkowaną małą kapustę, całego selera i pietruszkę, listek laurowy, 2 ziarenka ziela angielskiego, sól. Namoczyłam w miseczce grzyby suszone. Po 20 minutach pokroiłam je i dodałam do zupy. Po godzinie dodałam ziemniaki pokrojone w kosteczkę. Zrobiłam zasmażkę ze smalcu i cebuli i dodałam do gotowej zupy.
Zupa będzie smaczniejsza i bardziej fusion, jeśli dodamy kilka kropli sosu sojowego.
Uwielbiam taki kapuśniak, a wieki nie jadłam.
OdpowiedzUsuńciekawa propozycja ;) za tradycyjnym kapuśniakiem nie przepadam, ale taki z grzybową nutą musi fajnie smakować.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam i zapraszam do siebie ;)