- ciecierzyca ugotowana lub z puszki 300 g,
- twaróg półtłusty 200 g,
- 1 mały ząbek czosnku,
- garść natki pietruszki,
- jogurt grecki 2 łyżki
- sól, pieprz
Do miski wsypałam ciecierzycę, dodałam twaróg, jogurt, natkę pietruszki, wcisnęłam ząbek czosnku i zmiksowałam blenderem na gładką masę. Ilością dodawanego jogurtu możecie regulować gęstość pasty. Osoliłam i opieprzyłam do smaku.
Powiem Ci, że zaintrygowałaś mnie tą pastą :)
OdpowiedzUsuńJak już Twój mąż stwierdził, że pyszna to muszę ją zrobić, bo my na co dzień też raczej mięsożercy,a ostatnio pomysłów na urozmaicenie kanapek - brak ;)
Zrobię ją na dniach :)
Smacznego :)
Usuń