Przepis dostałam od koleżanki Asi. Bardzo za niego dziękuję, bo tak przyrządzona wątróbka smakuje wyśmienicie!
Oczyściłam 400 g drobiowej wątróbki i pokroiłam na mniejsze kawałki. Na niewielką ilość rzepakowego oleju wrzuciłam dużą, posiekaną cebulę. Kiedy cebula się zeszkliła, wrzuciłam wątróbkę i dodałam łyżeczkę estragonu. Po około 5 minutach wlałam 200 ml jasnego piwa, 100 ml śmietany 30% i dodałam około 2 łyżek posiekanej natki pietruszki. Gotowałam na niewielkim ogniu, aby piwo i śmietana się zredukowały do średniogęstego sosu. Solimy i pieprzymy do smaku po zdjęciu z patelni.
Bardzo ciekawy wpis. :)))
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
nutkaciszy.blogspot.com
truskawkowa-fiesta.blogspot.com