2 lipca 2014

Kapusta z pieczarkami i kiełbasą

Na niewielkiej ilości oleju podsmażyłam 300 g kiełbasy pokrojonej w plasterki. Kiedy była gotowa, wyjęłam ją z rondla. Na tym samym tłuszczu usmażyłam 500 g pieczarek pokrojonych w plasterki i 2 posiekane cebule. Kiedy pieczarki i cebula były gotowe, dodałam do garnka posiekaną średnią główkę kapusty, 2 marchewki pokrojone w talarki, szczypior, natkę pietruszki, 2 liście laurowe, 3 ziela angielskie i łyżkę majeranku. Zalałam wodą do 1/3 objętości warzyw i dodałam 1 czubatą łyżkę soli. Kiedy kapusta była miękka, dodałam podsmażoną kiełbasę.
Na 3 łyżkach smalcu podsmażyłam do słomkowego koloru 3 łyżki mąki. Dodałam do kapusty. Na koniec dodałam dużo świeżo mielonego pieprzu.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz