Składniki na jedną porcję:
- makaron 100-130 g,
- cukinia ok 20 cm,
- 1 średnia cebula,
- 1 duży ząbek czosnku,
- łyżeczka estragonu,
- 150 ml śmietany 30%,
- 2 łyżki oleju rzepakowego
- sol, pieprz
Na gorący olej wrzuciłam posiekaną cebulę. Cukinię umyłam, usunęłam nasionka i pokroiłam w cienkie półplasterki. Kiedy cebula się zeszkliła, dodałam cukinię, otarty w dłoniach estragon i śmietanę. Gotowałam do zredukowania śmietany do konsystencji niezbyt gęstego sosu. Na koniec wcisnęłam czosnek, osoliłam i opieprzyłam do smaku.
Smacznego :)
Ale super wygląda!: ) Zapraszam na swojego bloga. :) https://jaglusia.wordpress.com/
OdpowiedzUsuń