- łyżka oleju rzepakowego,
- 1/4 czerwonej papryki,
- 1/4 cebuli
- 150 ml śmietany 30%,
- 1/2 łyżeczki papryki słodkiej,
- 1/3 łyżeczki curry,
- papryka ostra według upodobań,
- 1 ząbek czosnku,
- 2 łyżki natki pietruszki
- 125 g makaronu świderki
Sos zaczynamy przygotowywać, kiedy makaron jest prawie ugotowany.
Na patelni rozsmarowałam pędzelkiem olej. Kiedy był gorący, wrzuciłam paprykę i cebulę pokrojone w cienkie paseczki, paprykę słodką, curry i ostrą paprykę. Po chwili dodałam śmietanę, wyciśnięty czosnek i posiekaną natkę pietruszki. Kiedy śmietana się zredukowała, dodałam na patelnię odcedzony makaron. Dokładnie wymieszałam. Gotowe.
Obiady na szybko są najlepsze i często najsmaczniejsze :)
OdpowiedzUsuńNo proszę, szybki obiad. Zapisuję :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam makarony - Twój wygląda pysznie :)
OdpowiedzUsuń