Składniki:
- kilogram karkówki
- 500 gramów dyni
- 250 ml czerwonego wytrawnego wina
- 2 duże cebule
- 2 marchewki
- korzeń pietruszki
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- 3 ząbki czosnku
- łyżeczka słodkiej papryki
- chilli
- sól, pieprz
- 50 ml oleju rzepakowego
Karkówkę pokroiłam w kosteczkę i wrzuciłam na gorący olej. Kiedy mięso się ścięło, osoliłam, dodałam cebule pokrojone w kosteczkę i podsmażyłam. Po chwili dodałam starte marchewki i pietruszkę, paprykę słodką, chilli, wino, i koncentrat pomidorowy. Podlałam 300 ml wody. Po około godzinie duszenia dodałam dynię pokrojoną w kostkę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Dusiłam około 20 minut. Na koniec opieprzyłam do smaku.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz