15 stycznia 2015

Super śledzie Wolińskowej

Przepis na te śledzie dostałam od mojej serdecznej koleżanki "Wolińskowej" :) Są to najlepsze śledzie i na każdej imprezie robią furorę. Robi się je megaprosto, więc zachęcam Was do przyrządzenia ich na najbliższą okazję.
  • 700 g gotowych płatów śledziowych z oleju
  • 6 średnich ogórków kiszonych
  • 3 średnie cebule
  • majonez
  • jogurt grecki
Płaty śledziowe odsączyłam z oleju i pokroiłam w mniejsze kawałki. Ogórki pokroiłam w kosteczkę, cebulę drobno posiekałam. W misce wymieszałam śledzie, ogórki, cebule oraz majonez i jogurt. Majonezu i jogurtu musicie dać "na oko", bo każdy z tych składników w zależności od producenta może mieć inną gęstość i smak. Gotowe.

2 komentarze:

  1. hahaha, to pierwszy przepis z moim nazwiskiem ever:). Gdybym jeszcze tylko mogła się pochwalić, że sama wymyśliłam ten przepis... ale niestety, sama wiesz, że to nasz rodzinny śledzik niewiadomego pochodzenia:). Ściskam Cię kochana!:)

    OdpowiedzUsuń