- 700 g gotowych płatów śledziowych z oleju
- 6 średnich ogórków kiszonych
- 3 średnie cebule
- majonez
- jogurt grecki
Płaty śledziowe odsączyłam z oleju i pokroiłam w mniejsze kawałki. Ogórki pokroiłam w kosteczkę, cebulę drobno posiekałam. W misce wymieszałam śledzie, ogórki, cebule oraz majonez i jogurt. Majonezu i jogurtu musicie dać "na oko", bo każdy z tych składników w zależności od producenta może mieć inną gęstość i smak. Gotowe.
hahaha, to pierwszy przepis z moim nazwiskiem ever:). Gdybym jeszcze tylko mogła się pochwalić, że sama wymyśliłam ten przepis... ale niestety, sama wiesz, że to nasz rodzinny śledzik niewiadomego pochodzenia:). Ściskam Cię kochana!:)
OdpowiedzUsuńPrzepis wygląda smacznie :)
OdpowiedzUsuń