W miseczce rozdrobniłam 200 g herbatników. Dodałam 2 łyżeczki kakao, garść zmielonych orzechów włoskich i 50g masła. Wyrobiłam na "mokry piasek". Ułożyłam w foremce o średnicy 26 cm jako spód, mocno ubijając. Odłożyłam do lodówki.
W tej samej misce, w której powstał spód, wymieszałam 400 g Nutelli i 400 g naturalnego serka homogenizowanego. Zamiast naturalnego serka można użyć również mascarpone. Po wymieszaniu dosłodziłam 2 łyżeczkami cukru pudru. Wyłożyłam na herbatnikowy spód.
Na wierzchu posypałam posiekanymi orzechami włoskimi. Odłożyłam na noc do lodówki.
Serniczek ma kremową, jedwabistą konsystencję, a smakuje... wspaniale!
Ten sernik jest obłędny! Koniecznie muszę go zrobić. :)
OdpowiedzUsuńRewelacja! Też się za niego zabiorę:)
OdpowiedzUsuńwygląda bardzo bosko!
OdpowiedzUsuńułaaa ależ słodka rozpusta :)
OdpowiedzUsuńale wspaniały!
OdpowiedzUsuńi bardzo bardzo kuszący ...
Właśnie siadłam z komputerem na kolanach a Tu zdjęcie Twojego sernika mówi mi "zrób mnie i zjedz mnie":)) Jest bardzo kuszące, będę musiała ten sernik zrobic "na dniach". Pozdrawiam:)
OdpowiedzUsuńwygląda niesamowicie!!! Już wiem co przygotuję na imieniny mamy ;)
OdpowiedzUsuńSmakowita ta Twoja strona
OdpowiedzUsuń