Filety mintaja odsączyłam na sitku. Po ok. pół godzinie przekroiłam
każdy na pół, osoliłam, opieprzyłam i obsmażyłam z obu stron po 2
minuty. Pieczarki obrałam, pokroiłam w plasterki i osolone i opieprzone
podsmażyłam na oleju z cebulą. Płat ciasta francuskiego przekroiłam na
pół (na dwa 10-centymetrowe pasy). Na każdy pas nakładałam kawałek ryby,
pieczarki, zawijałam w kopertkę. W miejscu złączenia odcinałam ciasto i
formowałam kolejną kopertkę. Piekłam w 220 stopniach 16 minut.
Musiało nieziemsko smakować!
OdpowiedzUsuńrybka zapiekana w cieście z pieczarkami?
OdpowiedzUsuńfajnie to musiało smakować ;))))
PS. Nie wiem jak będzie u mnie z czasem w najbliższe dni, tak więc już dzisiaj życzę Ci Zdrowych i Spokojnych Świąt Bożego Narodzenia ;) ...i oby bliscy wyczyścili do zera talerzyki ze smakołykami, jakie im przygotujesz ;)
Pozdrawiam!
Martyna
Jadłam z kurczakiem,z miesem mielonych... ale z rybą ?;o
OdpowiedzUsuńCiekawe ! musze wyprobowac :)