28 kwietnia 2019

Pasta z cieciorki i suszonych pomidorów

Dziś kolejna wspaniała pasta do chleba. No bo ileż można jeść sery i wędliny? ;)
Składniki:
  • 200 g suchej ciecierzycy
  • ok. 12 plastrów suszonych pomidorów
  • pół cebuli
  • majonez
  • łyżeczka słodkiej papryki mielonej
  • 2 ząbki czosnku
Dzień 1:
Namoczyłam ciecierzycę.
Dzień 2:
Ciecierzycę ugotowałam (ok. 1,5 godziny, solimy w połowie gotowania). Wrzuciłam do dużej miski razem z pokrojonymi pomidorami, posiekaną cebulą, zmiażdżonym czosnkiem i papryką mieloną. Zblendowałam na gładką masę. Dodałam majonez do uzyskania odpowiedniej konsystencji. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz