QULINARNY
27 maja 2014

Ciasto Cappuccino

›
Przedstawiam dziś przepis na ciacho, które zaserwowałam koleżankom w pracy z okazji urodzin. Przepis zaczerpnęłam z bloga Z cukrem pudrem . ...
1 komentarz:
24 maja 2014

Domowy Baileys

›
Przedstawiam dziś przepis na domową wersję Baileys'a. Dla mnie jest to idealny dodatek do weekendowej kawki :) Składniki: 250 ml whi...
17 maja 2014

Improwizowana tarta

›
Dzisiejszy przepis to kolejna nasza improwizacja. Tym razem improwizacja mojego męża. W markecie koniecznie chciał kupić naciowego selera i ...
1 komentarz:
9 maja 2014

Młoda kapusta z koperkiem

›
Na straganach możemy teraz kupić młodą kapustę. Jest to idealny czas na przyrządzenie jej z koperkiem i szczypiorkiem.  Kapustę poszatkował...
1 komentarz:
7 maja 2014

Rekin w śmietanowo-chrzanowym sosie z koperkiem

›
Dziś przepis z trochę kontrowersyjną rybą, jaką jest rekin. Jednak sos, jaki po niej podałam, z powodzeniem można przyrządzić do każdej inne...
1 komentarz:
4 maja 2014

Wykwintny makaron z suszonymi pomidorami

›
Do garnka z grubym dnem wlałam olej z połowy słoiczka suszonych pomidorów. Kiedy był gorący, wrzuciłam drobno posiekaną cebulę, dodałam łyże...
9 komentarzy:
3 maja 2014

Pyszny rosół z domowym makaronem

›
Ile kucharek, tyle rosołów. Ja dziś przedstawiam mój sposób na pyszny, aromatyczny, bogaty w smaku rosół :) Do zimnej wody włożyłam 3 udka...
6 komentarzy:
28 kwietnia 2014

Szarlotka na półkruchym cieście

›
Niezbyt często piekę ciasta, ponieważ nie jesteśmy amatorami słodkości. Jednak kiedy najdzie nas ochota na ciacho, to lubimy kwaskowate, owo...
1 komentarz:
23 kwietnia 2014

Zupa a'la gulaszowa

›
Na niewielką ilość gorącego oleju rzepakowego wrzuciłam 80 dag łopatki wieprzowej pokrojonej w kosteczkę. Kiedy mięso się ścięło, dodałam 2 ...
1 komentarz:
13 kwietnia 2014

Spaghetti we wspaniałym śmietanowo-winnym sosie.

›
Ten sos powstał w drodze totalnej improwizacji. Efekt przeszedł moje oczekiwania - po prostu pyszny! Naprawdę zachęcam do zrobienia go, jeśl...
2 komentarze:
12 kwietnia 2014

Pikantna zupa bretońska

›
Zabrzmi to nieskromnie, ale uwielbiamy fasolkę po bretońsku według mojego przepisu :) Dlatego postanowiłam zrobić fasolową zupę bretońską. ...
1 komentarz:
8 kwietnia 2014

Zakwas na żurek

›
Odkąd po raz pierwszy zrobiliśmy swój zakwas na żurek, już nigdy nie kupiliśmy sklepowego zakwasu. Ten robiony w domu nadaje żurkowi tysiąc ...
3 komentarze:
2 kwietnia 2014

Surówka "Różowe zdrowie"

›
Składniki na 2 porcje surówki: 2 garści białej kapusty pół średniego, surowego buraka pęczek rzodkiewek 3 łyżki majonezu (najlepiej kiel...
1 komentarz:
30 marca 2014

Zupa ogórkowa

›
Do zimnej wody wrzuciłam udko kurczaka. Kiedy woda się zagotowała, dodałam 2 marchewki pokrojone w plasterki, startą pietruszkę i selera, po...
24 marca 2014

Biała kiełbasa w sosie piwnym

›
Na niewielką ilość gorącego oleju rzepakowego wrzuciłam dużą, posiekaną cebulę. Kiedy cebula się podsmażyła, dodałam 500 g białej, parzonej ...
1 komentarz:
‹
›
Strona główna
Wyświetl wersję na komputer
Obsługiwane przez usługę Blogger.