17 maja 2014
Improwizowana tarta
›
Dzisiejszy przepis to kolejna nasza improwizacja. Tym razem improwizacja mojego męża. W markecie koniecznie chciał kupić naciowego selera i ...
1 komentarz:
9 maja 2014
Młoda kapusta z koperkiem
›
Na straganach możemy teraz kupić młodą kapustę. Jest to idealny czas na przyrządzenie jej z koperkiem i szczypiorkiem. Kapustę poszatkował...
1 komentarz:
7 maja 2014
Rekin w śmietanowo-chrzanowym sosie z koperkiem
›
Dziś przepis z trochę kontrowersyjną rybą, jaką jest rekin. Jednak sos, jaki po niej podałam, z powodzeniem można przyrządzić do każdej inne...
1 komentarz:
4 maja 2014
Wykwintny makaron z suszonymi pomidorami
›
Do garnka z grubym dnem wlałam olej z połowy słoiczka suszonych pomidorów. Kiedy był gorący, wrzuciłam drobno posiekaną cebulę, dodałam łyże...
9 komentarzy:
3 maja 2014
Pyszny rosół z domowym makaronem
›
Ile kucharek, tyle rosołów. Ja dziś przedstawiam mój sposób na pyszny, aromatyczny, bogaty w smaku rosół :) Do zimnej wody włożyłam 3 udka...
6 komentarzy:
28 kwietnia 2014
Szarlotka na półkruchym cieście
›
Niezbyt często piekę ciasta, ponieważ nie jesteśmy amatorami słodkości. Jednak kiedy najdzie nas ochota na ciacho, to lubimy kwaskowate, owo...
1 komentarz:
23 kwietnia 2014
Zupa a'la gulaszowa
›
Na niewielką ilość gorącego oleju rzepakowego wrzuciłam 80 dag łopatki wieprzowej pokrojonej w kosteczkę. Kiedy mięso się ścięło, dodałam 2 ...
1 komentarz:
13 kwietnia 2014
Spaghetti we wspaniałym śmietanowo-winnym sosie.
›
Ten sos powstał w drodze totalnej improwizacji. Efekt przeszedł moje oczekiwania - po prostu pyszny! Naprawdę zachęcam do zrobienia go, jeśl...
2 komentarze:
12 kwietnia 2014
Pikantna zupa bretońska
›
Zabrzmi to nieskromnie, ale uwielbiamy fasolkę po bretońsku według mojego przepisu :) Dlatego postanowiłam zrobić fasolową zupę bretońską. ...
1 komentarz:
8 kwietnia 2014
Zakwas na żurek
›
Odkąd po raz pierwszy zrobiliśmy swój zakwas na żurek, już nigdy nie kupiliśmy sklepowego zakwasu. Ten robiony w domu nadaje żurkowi tysiąc ...
3 komentarze:
2 kwietnia 2014
Surówka "Różowe zdrowie"
›
Składniki na 2 porcje surówki: 2 garści białej kapusty pół średniego, surowego buraka pęczek rzodkiewek 3 łyżki majonezu (najlepiej kiel...
1 komentarz:
30 marca 2014
Zupa ogórkowa
›
Do zimnej wody wrzuciłam udko kurczaka. Kiedy woda się zagotowała, dodałam 2 marchewki pokrojone w plasterki, startą pietruszkę i selera, po...
24 marca 2014
Biała kiełbasa w sosie piwnym
›
Na niewielką ilość gorącego oleju rzepakowego wrzuciłam dużą, posiekaną cebulę. Kiedy cebula się podsmażyła, dodałam 500 g białej, parzonej ...
1 komentarz:
16 marca 2014
Francuska tarta z boczniakami i serem camembert
›
Przedstawiam dziś przepis na najpyszniejsze milion kalorii :) Ogólny pomysł na tartę jest mojego męża, ja tylko podkręciłam ją boczniakami. ...
2 komentarze:
4 marca 2014
Zupa fasolowa
›
Dzień 1: 500 g fasoli jaś namoczyłam na noc w wodzie. Dzień 2: Jednocześnie nastawiamy fasolę i zupę. Z fasoli odlałam wodę, w której się ...
2 komentarze:
‹
›
Strona główna
Wyświetl wersję na komputer