12 lipca 2012
Zapiekane cukinie
›
Małe cukinie przekroiłam wzdłuż na pół i wydrążyłam zostawiając ok 1 cm miąższu. Ścięłam dolne "okrągłości", aby połówka cukinii w...
Placuszki warzywno – serowe
›
Cukinię i marchewkę starłam na tarce, posiekałam cebulę. Do warzyw dodałam starty żółty ser, jajko, sól, szczyptę mielonego czosnku, posieka...
2 komentarze:
10 lipca 2012
Fantastyczna sałatka kalafiorowa
›
Fantastyczny kalafiorek w nowej odsłonie. Kalafiora ugotowałam w osolonej wodzie z 0,5 łyżeczki cytryny. Czas gotowania: 8 minut. Pozostawi...
4 komentarze:
9 lipca 2012
Carbonara po polsku
›
Czemu "po polsku"? Ponieważ tradycyjne składniki carbonary (parmezan, pancetta) można zastąpić tym, co najłatwiej dostać w polskic...
4 lipca 2012
Fasolka aglio e olio
›
Ten sposób przyrządzenia zielonej fasolki poznałam w Maroku. Smakowała wyśmienicie, więc postanowiłam zrobić ją, kiedy tylko zobaczyłam taką...
6 komentarzy:
1 lipca 2012
Mrożona kawa waniliowa
›
Upał, żar się leje z nieba... Jeśli kawa, to tylko mrożona. Podaję wykonanie i składniki na 2 szklanki kawy. 4 łyżeczki rozpuszczalnej kaw...
1 komentarz:
30 czerwca 2012
Sos pieczarkowo-śmietanowy
›
Czasem mam ochotę na proste, typowe danie. Bez nadęcia i cudowania.Takim daniem jest makaron z sosem. Tym razem z sosem pieczarkowym. Bardzo...
1 komentarz:
28 czerwca 2012
Szpinakowe kieszonki
›
Podczas "smakowania" piwka lubimy z Kubą ugotować coś fikuśnego. Tym razem powstały szpinakowe kieszonki. Wymyśliłam tą potrawę j...
2 komentarze:
Sałatka z tuńczykiem (1)
›
Jest to sałatka uwielbiana przez moich gości. A jak się ją robi? Składniki: *poszatkowana kapusta pekińska *tuńczyk (kawałki tuńczyka ...
1 komentarz:
Wędlina z piersi kurczaka
›
Wczoraj kupiłam pojedynczą dużą pierś kurczaka. W domu zrobiłam nacięcie z grubszej strony piersi, na tyle głęboko, aby nie przebić się na w...
1 komentarz:
Porzeczkowe marzenie
›
Ugotowałam budyń waniliowy wg przepisu na opakowaniu. W miseczce wymieszałam 300 g naturalnego jogurtu z 2 łyżkami cukru i 2 garściami czerw...
21 komentarzy:
26 czerwca 2012
Miodowa owsianka z malinami i płatkami migdałów
›
Do 200 ml mleka wsypałam 5 łyżeczek otrąb owsianych. Pogotowałam ok 3 minuty i zdjęłam z ognia do ostygnięcia. Kiedy owsianka była chłodniej...
Kurczak z pieczarkami
›
Kolejna odsłona kurczaka z rosołu. Pieczarki obrałam i pokroiłam w ćwiartki. Wrzuciłam na gorący olej, osoliłam i smażyłam chwilkę, co ja...
1 komentarz:
Czekoladowa owsianka z orzechami
›
Do 200 ml mleka wsypałam 4 łyżki owsianych otrąb. Gotowałam ok. 2 minuty co jakis czas mieszając. Po tym czasie wyłączyłam gaz i przykryłam...
1 komentarz:
24 czerwca 2012
Waniliowo-jagodowa owsianka
›
400 ml mleka wlałam do garnuszka, wsypałam 4 łyżki otrąb owsianych i zaczęłam podgrzewać. Kiedy mleko i otręby się zagotowały, pogotowałam ...
2 komentarze:
‹
›
Strona główna
Wyświetl wersję na komputer